Portfolio: Residential: The Bullring

Portfolio item Duplicate of Project image one
Portfolio item Duplicate of Project image two
Portfolio item Duplicate of Project image three
Portfolio item Duplicate of Project image four
Portfolio item Duplicate of Project image five
Portfolio item Duplicate of Project image six
Location:
South Quay, Drogheda
Client:
Rokeby Properties
Project Architect:
Lafferty Design
Structural Engineer :
Lohan & Donnelly
Services Engineer :
Environmental Design Management

Construction of a mixed use development comprising of retail, restaurants, apartments, new public space along with the refurbishment and incorporation of a Georgian protected structure on a prominent riverfront site in the heart of Drogheda. The development ranges from three to five storeys with the upper floors recessed and heavily glazed to provide ample daylight and private external space to the apartments within. This approach also reduces the overall impact of the height of this new high profile building.

The finishes used on the building present a modern and sharp fa├žade which incorporates high quality and innovative sustainable construction. Stone cladding, brickwork, aluminium, copper and stainless steel are all combined effectively. The choice of finishes, colours and shapes applied in a modern way is respectful to the existing retained structure.